Varför använda bivax och mangosmör?

Mangosmör är ditt bivax Mangosmör är en populär ingrediens i hudprodukter på grund av dess naturliga mjukgörande egenskaper, sårläkning och regenerativa aktiviteter från mangoträdet. Mjukgörande egenskaper är medel som lugnar eller mjukar upp huden.

Låt oss förstå det

Smörets botaniska namn är Mangifera Indica. Mangoträden är inhemska i Indien. Mangoträdet är också den nationella frukten i Pakistan, Indien och Filippinerna. Bangladeshs nationalträd är också uppkallat efter trädet. Mangosmör har en liknande sammansättning som sheasmör och kakaosmör, med många antioxidativa ingredienser som är bra för huden.

Mangosmör tillverkas av mangoträdets fruktfrö. Mangosmör är en populär basingrediens för kroppsvårdsprodukter på grund av dess smörj- och fuktgivande egenskaper. Smöret är mjukgörande och en bra källa till essentiella fettsyror. Smör är en olja som har stelnat efter att mangofröna tagits bort. Smöret är sedan raffinerat och blekt, ibland med en söt arom. Det är nästan luktfritt om det inte är deodoriserat.

Det vaxartade smöret skyddar mot UV-strålning. Detta smidiga smör kan användas i kosmetika och skönhetsprodukter eftersom det är hudskyddat och inte klibbar. Du kommer nu att få höra om den andra naturprodukten som naturen använder på liknande sätt: Bivax.

Bivax

Ett naturligt vax som honungsbina gör när de bygger sina kupor och som tillverkas av honungsbina. Bivax har under historiens gång använts för medicinska ändamål, bland annat för sår med abcesser. Det användes av egyptierna och assyrierna för mumifiering. Bivax kan också användas i kosmetika som antibakteriell, mjälldämpande och irriterande samt som reningsmedel, konserveringsmedel och reningsmedel.

Den kan användas i lotioner och krämer samt i fuktgivande medel. Mögel påverkar den inte. Vaxet smälter vid 143-148 grader F. och bör inte värmas med en dubbelkokare eftersom det är lättantändligt. Vaxet utsöndras av de kvinnliga arbetsbina från undersidan av deras buk. Vaxet formas sedan till sexsidiga celler som fylls med honung och sedan täcks med vax.

Det översta vaxlagret måste avlägsnas från cellerna när honungen har skördats. Bivaxet består av honung, bidetaljer och annat skräp. Det måste smältas och sedan silas och filtreras. Vaxets färg bestäms av den mängd nektar som bina samlar in från olika växter. Vaxet har också en honungsliknande blomdoft och lite pollen. Ett pund vax produceras av bin som flyger 150 000 mil.

Avslutande anmärkning

För att producera ett pund vax måste arbetarna konsumera sex pund honung. Endast ett till två uns bivax produceras per 100 pund honung. Bivax har inga giftiga egenskaper. Enligt FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation kan "bivax lätt kombineras med vatten i olja eller olja-i-vatten-emulsioner". Vaxet är stabilt och ger solskydd. Vaxet är också elastiskt och kan användas för att skydda hud och läppar. Det låser in fukt, skyddar huden från miljöskador och främjar cellerna. Det är antiinflammatoriskt, antibakteriellt och antiallergiskt. Bivax rekommenderas till och med av Mayo Clinic för kosmetiska ändamål. Bivax är inte porblockerande och kommer inte att orsaka någon akne. Det bör inte användas i brännbara områden och bör inte användas av personer med biallergi.

Var den här artikeln till hjälp?

Relaterade artiklar